Vissza

Sajtóközlemény

Több százan csatlakoztak a Víz Világnapjához Siófokon

Siófok, 2018. március 27. –A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) által szervezett Víz Világnapi rendezvényen óvodások és iskolások százai töltötték meg a siófoki Fő teret, akik többek között víz tematikájú, ügyességi és oktató jellegű foglalkozásokon, interaktív játékokon és koncerten vettek részt. A társaság által szervezett véradáson is az előzetes várakozásokat felülmúló számban jelentek meg a segíteni vágyók. A programsorozat részeként meghirdetett Nyílt Napok keretében pedig 17 vízmű- és szennyvíz-telep látogatható április 22-ig – derül ki a DRV Zrt. március 27-i sajtóközleményéből.

A DRV Zrt. az idei évben is nagyszabású ünnepség keretében emlékezett meg a Víz Világnapjáról március 22-én. A kisebbek nagy örömére az Apacuka együttes biztosította a talpalávalót, majd Kiss Balázs bűvész varázsolta el a közönséget trükkjeivel. A közös lufitáncoltatás keretében közel 300 kék luftballont engedtek a magasba a vízcsepp alakot formáló résztvevők. Az egész napos programok elsősorban víz tematikájúak voltak, amely azt a célt szolgálta, hogy a víz fontosságára, vízbázisaink fokozott védelmére irányítsa a figyelmet. Az interaktív, szórakoztató játékok mellett a társaság labor- és munkaeszköz bemutatói is színesítették a rendezvényt.

Az idei Víz Világnap jelmondata a »Védd természetesen«, ezért rendezvényünk is e téma köré épül fel. A mai nap alkalmat kínál arra, hogy egyrészt legfőbb természeti kincsünk védelmére és mindennapi életünkben betöltött szerepére hívjuk fel a figyelmet, másrészt pedig bemutathassuk a szennyvízkezelés jelentőségét, nélkülözhetetlen szerepét. Mindezt a gyerekek számára játékosan, élményszerű előadásokon keresztül és kiállítás keretében, amelynek köszönhetően a vízügyi szakmába is betekintést nyerhetnek” – mondta el Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere is köszöntötte a megjelenteket, aki az értékes tiszta víz fontosságára és a környezetszennyezés megállításának lehetőségeire hívta fel a figyelmet: „A megoldást a természet maga kínálja. A jellemzően egyetlen funkciót – például csatornázás – betöltő szürke infrastruktúra megoldásai mellett a zöld infrastruktúra térhódítása azért fontos, mert több probléma egyidejű kezelésére is lehetőséget nyújt” – majd köszönetnyilvánítással zárta sorait: „Megköszönöm a DRV vezetésének és munkatársainak a fáradozását, a kitartást és a vizeink védelme érdekében folytatott fáradtságos munkát.”

Az aznap ingyenesen látogatható siófoki Víztorony is csatlakozott a rendezvényhez, ahol az idei rajz- és videópályázatok nyertes munkáit tekinthették meg az érdeklődők. Az általános iskolások és óvodások körében meghirdetett felhívásra idén is számos kiváló pályamunka érkezett be, amelyeket kategóriánként 1-3. helyezettig értékelt a zsűri, így huszan vehették át a DRV Zrt. érkékes nyereményeit.

A társaság és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően idén lehetőség nyílt véradásra is a DRV Zrt. székházában, ahol az előzetes várakozásokat felülmúlóan, közel félszázan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az első önkéntes véradó Volencsik Zsolt, a társaság vezérigazgatója volt, aki a véradás ügyének fontosságára kívánta felhívni a figyelmet: arra, hogy nagyobb hangsúlyt szükséges fektetni a folyadékbevitel- és vérleadás egymást kiegyenlítő egészségfenntartó folyamatának megismerésére.

A Víz Világnapi programsorozat részeként a DRV Zrt. március 22. és április 22. között 17 helyszínen biztosít lehetőséget az érdeklődők számára, hogy előzetes bejelentkezést követően betekintsenek a víztermelés és szennyvíztisztítás folyamatába, valamint a laboratóriumi tevékenységekbe.


A+ A-