Vissza

Bálványos ivóvízminőség-javító program projektzáró rendezvénye

2019. augusztus 13-án lezajlott a KEHOP-2.1.2-15-2016-00007 azonosítószámú Bálványos ivóvízminőség-javító program elnevezésű projekt zárórendezvénye a Bálványosi Közösségi Házban. A jelenlévőket Sebestyén Gyula, Bálványos polgármestere köszöntötte, majd felszólalt Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. A projekt keretében elkészült új rendszer üzemeltetője, a DRV Zrt. részéről Volencsik Zsolt vezérigazgató mondott rövid beszédet, végül pedig a kivitelező cégek képviseletében Németh István, a Hidrofilt Kft. ivóvíz- és szennyvízüzletág-igazgatója mutatta be a fejlesztést egy prezentáció keretében.

A munkaterület átadás-átvétel 2017. június 30-án, a műszaki átadás 2019. június 21-én volt.

A beruházást a DRV Zrt. a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel közösen, konzorciumban végezte. Befejezésével Bálványos település ivóvízrendszere Kőröshegy felől összeköttetésbe került a Délkelet-balatoni Regionális Rendszerrel, ezzel biztosítva a település mintegy 530 lakosának megfelelő minőségű közműves ivóvízzel való ellátását.

A projekt a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, melynek nettó összege 184 226 399 Ft, a beruházás nettó összköltsége pedig 204 696 000 Ft volt.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-